středa 30. dubna 2008

10 věcí, které existují jen ve filmu

Nádherná 24 hodin denně

Ať už po divoké milostné scéně nebo po zběsilé honičce jako v Charlieho andílcích – filmové hrdinky jsou v každém okamžiku dokonale krásné. A to i když se ráno vyhrabou z postele. Fakt nespravedlivý…

Happy End

Kluk tvých snů má holku, je na chlapy nebo bydlí stovky kilometrů daleko? Pro většinu z nás nepřekonatelný problém, ve filmu jen banální zápletka – tady se každá potíž vyřeší jako mávnutím kouzelného proutku a slavný pár si tak jako tak šťastně padne do náruče.

Milování bez chybičky

Jak to dělají? Kdykoli se filmový pár nechá strhnout náhlou vášní a pustí se do milování, kluk nikdy nemá děravou ponožku a dívka je vždycky vyzbrojena tím nejsvůdnějším prádelkem. Tomu se říká předvídavost…

Šedá myš…

vždycky dostane toho nejlepšího! Stačí trochu make – upu, pár hadříků a z ušlápnuté chudinky je rázem neodolatelná dračice. Jo, kdyby to bylo tak snadné…

Magické myšlenky

Po dramatické hádce hrdinka prchá a odlehlé, neznámé místo a ON ji tam (samozřejmě) najde. Stát se to mě, tak v té díře mrznu celou věčnost a stejně mě nikdo (natož ON) nevysvobodí.

Něžné tóny

Jakmile se děj ubírá romantickým směrem, můžeme si být jisti, že zazní patřičně sladká hudba. Jak praktické! Kdyby to tak fungovalo v reálném životě, nemuseli bychom se v něžném roztoužení nervózně přehrabovat v cédéčkách, než najdeme tu pravou desku.

V sousedství

Zatímco většina z nás se musí za svou kamarádkou plahočit autobusem, tramvají nebo pěšky, filmové kámošky vždycky bydlí v sousedství – stačí zazvonit vedle u dveří a hrdinka se hned má komu vybrečet na rameni.

Sladký život

Co nejčastěji dělají filmové hrdinky? Hloubají o svém osudu, povalují se v jeho posteli, vyrážejí na rande nebo na flám, unikají úchylákovi… Ale nikdy se nedrtí do školy, neluxují, nechodí do druhé směny. Tak tomu se říká sladký život!

To je klika

Když se filmová hrdinka s někým náhodou srazí (v autě, na schodech, v knihovně…), je to 100 % právě ON, pan Dokonalý. Proč se to nestane nám? Nám se do cesty připlet nanejvýš nějaká babička s berlemi nebo rozjívený výrostek.

Bad Boys

Zloduchové nosí vždycky tmavé oblečení a dívají se úkosem. A i v nejtemnější noci mají na nose černé sluneční brýle – to aby i největší tupec pochopil, kam je zařadit. Jak ale poznat padoucha v reálném životě?

Hana Hrušková

Žádné komentáře: