čtvrtek 3. dubna 2008

Hudební událost roku v Moravských Budějovicích

Hudební skupina Sunshine vyjela na menší turné po České i Slovenské republice a 29. 3. se představila v Moravských Budějovicích. Tento koncert byl poslední z celého miniturné a uskutečnil se v nezvykle malém „POGO KLUBU“. „Obývákový koncert“ sice nepřispívá k pohodlí muzikantů, ale pro diváky má jedinečné kouzlo, kterého se ve větších klubech a na venkovních festivalech dosáhne jen těžko. Zvuk v podobných prostorech zpravidla nedosahuje nejvyšší kvality, "rodinná atmosféra" ovšem vyváží drobné akustické nedokonalosti a dokáže návštěvníkům připravit kvalitní hudební zážitek.

Na fanoušcích bylo vidět veliké nadšení a členové skupiny se jako tradičně odvděčili skvělými výkony. Bylo možno zaslechnout některé skladby z předešlého alba (Moon Shower and Razorblades), jako například Victim Is Another Name For Lover nebo Victoria's Secret Blackmail. Největší úspěch však vyvolaly singly z nového alba (Dreamer), Top! Top! The Radio! a Days Will Never Be The Same.

Skupina Sunshine se v létě chystá na řadu koncertů a open-air festivalů. Jedním z nich je i koncert při příležitosti českobudějovického Majálesu, který se bude konat 6. června. Můžeme se tak těšit na jiný druh koncertu, než byl ten z Moravských Budějovic.

Na závěr reportáže z tohoto koncertu zbývá už jen poděkovat muzikantům za skvělý výkon a fanouškům za vytvoření příjemné atmosféry.¨

V brzké době se můžete těšit na rozhovor s kytaristou skupiny Jiřím Koubou, kde se dozvíte něco více o skupině a o jejích členech.

Barbora Michlová

Žádné komentáře: