pondělí 10. března 2008

Vážení přátelé,

Plzeňské komorní divadlo J. K. Tyla má ve svém repertoáru nový kus, a to muzikál Chicago. Chicago mělo premiéru 1. 12. 2007. Hlavní osou celého příběhu je zločin, jehož zasloužený trest stále nepřichází. Tento příběh se odehrál v roce 1924 a popisuje osudy skutečných postav. První, kdo uvedl toto téma na divadelní prkna, byla Maurine Dallas Watkinsová roku 1926. Režie muzikálu se v plzeňském divadle chopil, velmi úspěšně, Roman Meluzín, šéf operety a
muzikálu Divadla J. K. Tyla. O choreografii se postaral Pavel Strouhal, jeho velmi dobrou práci podtrhly kostýmy a scéna z dílny Lucie Loosové.

Herci podali vynikající výkon. Hlavní roli – Roxie Hartovou ztvárnila Michaela Badinková, obzvlášť dobrý byl její výstup s písní „Já a mý baby“ s doprovodem tančících miminek v podání mužského baletu, nejen že tento kus pobavil velkou část hlediště ale zároveň si zachoval určitou serióznost a uměleckou úroveň. Zuzana Krištofová – Kolářová v roli vražedkyně Velmy Kellyové také předvedla pouze oslňující výkon, ať už při duetu „Nejlepší přítelkyně“ s M. Badinkovou nebo v písni „Jak sama to dělat mám“, kde se smísil její pěvecký a taneční talent. Z mužských postav se velmi dobře předvedl Bronislav Kotiš, jako mazaný a všemi vězeňkyněmi obletovaný právník Billy Flynn. Také Jan Kaštovský v roli Amose Harta, využívaného manžílka, byl publikem v konečném aplausu oceněn.

Na závěr bych ještě chtěla dodat, že velmi dobrým nápadem režiséra bylo vytvoření postavy klauna, jakéhosi uvaděče do děje, bylo to velmi přínosné zvláště pro diváky a jejich orientaci v ději. Kořením představení bylo nadšení všech herců a jejich kladné zaujetí pro věc, zkrátka z nich vyzařovalo velké nadšení, které se přeneslo na diváky, byla zde vynikající atmosféra.
Zcela určitě se podle mého názoru vyplatí udělat si výlet do Plzně a navštívit toto představení, jsem si jistá, že to nebude promarněný čas.

Lenka Königsmarková

Žádné komentáře: