úterý 6. května 2008

Někdy je to zkrátka dilema…

24.5.2008 hrají v Praze dvě hvězdy. Ve svých projektech nesrovnatelné, ale i tak se prostě stane, že má člověk dilema…

NICK CAVE & THE BAD SEEDS
24. 05. od 20.00
Arena HC Sparta Praha

Vstupenky v kategoriích VIP - 2000 Kč, garantované sezení - 1300 Kč a stání - 880 Kč

Nápad vyrazit na turné je spojený s natočením nové desky Dig, Lazarus, Dig!!! (3.3.2008), jež inspirovaná biblickým vyprávěním o Lazarově vzkříšení a v diskografii je čtrnáctým studiovým albem spolu s kapelou The Bad Seeds. Nahrávalo se v červnu a červenci loňského roku v richmondských Ark Studios.

DINOSAUR JR.
24. 05. 2008 od 19:30
Palác Akropolis Praha

Vstupenky: předprodej: 550 Kč/ v den konání: 650 Kč

Právě v ten samý večer vystoupí v Praze i jedna z nejdůležitějších kapel americké alternativní scény 90. let. Do ČR přijíždí úplně poprvé a dokonce v původní sestavě. Pro ty co neznají: jedná se o americkou rockovou kapelu, jejíž počátky se datují do roku 1984. Kapela se v roce 1997 rozpadla, ale v roce 2005 se dala znovu dohromady. Dinosauři hrají v sestavě: baskytara Lou Barlow, kytara J. Mascis a bubny Emmett Murphy. Koncert, který se v Praze odehraje, mají na svědomí organizátoři z vydavatelství Silver Rock Records, jež se chytli toho, že Dinosaur Jr. vydali minulý rok skvostné comebackové album Beyond.
Před legendárními Dinosaur Jr. vystoupí neméně zajímaví Awesome Color - třičlenná kapela z amerického Michiganu, která hraje rock s prvky psychedelie.

… na tomto hudebně nadupaném dni je zajímavé, že byla dokonce 26.2.2008 sepsána petice pro sloučení těchto dvou akcí v jakýsi minifestival. Důvod je jednoduchý a jasný…. Jak říká autor petice (adresované oběma koncertním agenturám) P. Klusák: „Obě vystoupení jsou jedinečná a nedá se čekat, že by tu dotyčné, světovou popularitou rozmazlené kapely vbrzku mohly hrát podruhé….Můžete říci, že máme vskutku malicherné starosti. Sakra, jestli jsme vyrůstali s Cavem a Dinosaur jr, tak je nám evidentně přes třicet, mnohdy o deset víc, to nemáme v hlavě něco dospělejšího?! Ne, a v tom je vaše spása. Copak na nedospělých malicherných starostech lidí poblázněných hudbou, kteří v ní cítí adrenalin, vitamíny i modlitbu, nejste vy, milí hudební promotéři, s prominutím závislí?“.

Co jiného dodat? Bylo to těžké rozhodování. … tak 24.5. konečně uvidím a naživo uslyším Nicka Cavea, a pro jistotu ještě z VIP míst.

Lucie Švecová

Žádné komentáře: