středa 7. května 2008

TAKOVÁ NORMÁLNÍ RODINKA

Do našich kin právě přichází nová komedie Taková normální rodinka. Původnímu českému seriálu se dostalo převedení na filmové plátno pod taktovkou scénáristy a režiséra Patrika Hartla.

Děj se odehrává v malé vesničce Adršpach v hájence, kde pospolu žije rodina Hanákova o 4 generacích. Nejstarší členka – lehce potrhlá babička (Lilian Malkina), jejíž oblibou je psaní detektivek, ve všem vidí nekalost, zločin či podvod. Tuto vášeň se snaží zkrotit její dcera (Eva Holubová), která velice miluje svou rodinu a za niž také dýchá, s manželem (Jaromír Dulava), který se nade vše oddává milovanému zvířectvu. Jejich starší dcera Pavla (Vanda Hybnerová), upřednostňující zdravý životní styl, se svým manželem Petrem (Luboš Kostelný), příležitostným kutilem, mají co dělat, aby společně uhlídali (což se jim ale samozřejmě nedaří) své dva syny, kterým nikdo neřekne jinak než Raubíři.

Snad by tato rodinná idyla byla zachována, kdyby se domů nevracela Hanáků mladší dcera Kateřina (Monika Zoubková) se zprávou o svém nečekaném těhotenství. Celá rodina je lehce v šoku, s nemilou skutečností se však nemůže srovnat hlavně otec. Pro Terezu nastává těžký okamžik – představit rodině otce dítěte. Je jím dvacetiletý student Zdeněk (Jiří Mádl), který je hned po svém příjezdu k nové rodině nemilosrdně podrobován zatěžkávajícím zkouškám. Snaží se obstát, ale situaci mu neulehčuje ani jeho vlastní matka (Ivana Chýlková), chorobná alergička na pyl, která se s osudem syna nehodlá smířit.

V komediích už to tak bývá, že se vše v dobré obrátí a konec je jak jinak než šťastný. Svatbou Kačky a Zdeňka se rodina ještě více semkne, což je také hlavním tématem filmu – láska, tolerance a sounáležitost rodiny.

Celý film je prošpikován vtipnými momenty a scénami, které z něj dělají tip pro příjemné strávení nedělního odpoledne.


Petra Nestávalová

Žádné komentáře: