čtvrtek 27. března 2008

Literární Šumava 2008

Městská knihovna Klatovy pod záštitou starosty města, Obce spisovatelů – Střediska západočeských spisovatelů v Plzni, Českého rozhlasu Plzeň a Klatovského deníku za finanční podpory Ministerstva kultury ČR vyhlašuje XVIII. ročník amatérské soutěže v oboru literárních prací Literární Šumava 2008.

Podmínkou soutěže je příspěvek vztahující se k Šumavě a Pošumaví. Soutěže se může zúčastnit každý autor starší 15 let, který není profesionálním spisovatelem nebo novinářem. Soutěž není neanonymní, všechny práce musí být původní, dosud nikde nepublikované.

Soutěžní práce je třeba odeslat nejpozději do 31. 7. 2008 na adresu: MĚSTSKÁ KNIHOVA KLATOVY, Balbínova 59, 339 01 KLATOVY nebo na e-mail: soutez@knih-kt.cz.
Přijímají se práce psané strojem na formátu A4 ve čtyřech vyhotoveních. Autor uvede jméno, příjmení, datum narození, povolání a adresu. Práce předávané e-mailem budou ve formátu DOC (MS Word 95, 97, 2000) nebo RTF. V dokumentu nesmí být vloženy žádné obrázky a musí být použity základní znakové sady.

Každá práce bude odborně posouzena. Vybrané práce mohou být průběžně publikovány v tisku a vydány ve sborníku vyhodnocených prací. V této souvislosti žádáme autory o písemný souhlas se zařazením osobních údajů do databáze soutěžících a s případným zveřejněním textu.
Autoři budou pozváni na závěrečný seminář, na kterém budou vyhodnoceny nejlepší práce.

Soutěžní kategorie:
PRÓZA (do 5 stran textu)
POEZIE ( 3-5 básní)

Věková kategorie:
I. kategorie – do 25 let
II. kategorie – nad 25 let

Soutěž byla vyhlášena v březnu 2008. Uzávěrka je 31. července 2008 a vyhlášení výsledků proběhne v říjnu 2008.

Nepište si jen tak do šuplíku, zkuste se zúčastnit!

Petra Novotná

Žádné komentáře: