čtvrtek 24. dubna 2008

Dům u jezera

The Lake House, USA, 2006
Režie: Alejandro Agresi
Hrají: Sandra Bullock, Keanu Reeves, Shohreh Aghdaslohoo, Christopher Plummer, Willeke van Ammerloo

Motto: Milostný příběh přesahující hranice času…

Osamělá doktorka Kate (Sandra Bullock) se nastěhuje do tajemného domu u jezera a brzo si začne dopisovat s deprimovaným architektem Alexem (Keanu Reeves). Oba jsou úspěšní ve svých profesích, ale v milostných vztazích zmateně tápou. Očividně je oba začínají pronásledovat otázky typu: Co když nikdy nepotkám toho pravého? Co když už je pozdě? Neutíká mi něco?
Vzájemně si na listech papíru svěřují své trable. Po krátké době pochopí, že jsou do sebe po uši zamilovaní. Když plánují setkání, zjistí, že je od sebe nedělí kilometry, ale čas. Žijí totiž ve stejném domě, ale každém v jiném roce. To se běžně nestává a většina lidí by si v tu chvíli zašla k psychiatrovi. Tihle dva se ale nehodlají vzdát a zkoušejí svou situaci řešit. Jenže jak obelstít kalendář?

Sandra Bullock a Keanu Reaves vytvořili věrohodný pár. V tomhle filmu ale nejde o hezké obličeje. Hlavní hrdinové se do sebe zamilují, aniž by se před tím viděli osobně. Je to silný a něžný vztah, který pomalu kvete na pozadí jejich osamělosti.

Přistihnete se, jak jim celou dobu urputně držíte palce. A vůbec vám nebude vadit, že si scénarista přimyslel fantastický zádrhel, který je navíc dobře logicky zpracováný. Od začátku do konce vás bude zajímat jediné: Budou konečně spolu?

Na tuto emotivní romanci se podívejte, pokud máte náladu na silnou podívanou, u které budete mít na krajíčku.

Hana Hrušková

Žádné komentáře: