pátek 25. dubna 2008

Pozvání na Planet Festival 13. - 14.7. 2008

Planet Festival navazuje na tradici velmi úspěšných festivalů Roxy Planet a Love Planet. Oba dva festivaly se v roce 2005 a 2006 odehrávaly v tradiční lokalitě Letiště Aeroklubu Tábor, stejně jako se budou odehrávat tento rok. V roce 2007 festival Love Planet převzala jiná produkční společnost a Love Planet přesídlila na dva dny na Pražské výstaviště se vším, co k výstavištím patří (stánky s pardubickým perníkem, cukrovou vatou…). Není se tedy čemu divit, že hudební fanoušci se příliš nehrnuli, přestože byl line- up nabitý všemi světovými jmény různých hudebních odvětví.

Namísto betonových placů nás tedy v roce 2008 přivítá travnatá louka, pohodové prostředí a supermarket Kaufland- zachránce všech hladových. Na táborském letišti v minulosti vystoupili takové hvězdy jako Marylin Manson, loutkoví Skinny Puppy, kteří předvedli tak dramatickou show, že umělá krev stříkala dvacet metrů daleko do publika. A při koncertě následujících Tata bojs se podrážky díky již zmiňované krvi lepili na udusanou hlínu. Vlastní projekt Chrise Cornera , leadera v USA velmi úspěšné skupiny Speaker Pimps, s názvem I am X, se v tu dobu představil teprve podruhé českému publiku, kteří na tento koncert do smrti nezapomenou. Jeho klávesistka Sue Denim totiž pozvala na pódium všechny své fanoušky. Výsledek? Zničené pódium, ekonomická škoda 40 00,- Kč, zničení bodyguardi a částečně zneužití Iam X. Pražští Roe- deer, kteří měli vystupovat po nich, už si nezahráli. To Nick Cave si přivezl svou mnohačlenou partičku Bad Seeds ( který vystoupí shodou okolností v květnu v Praze) a ukázal, že má více energie než Mick Jagger pobíhající ve žlutých elasťácích.

K okrasám Planet Festival bude tentokrát patřit indie- pop- rocková berlínská kapela Beatsteaks, legendární punkáči Bad Religion, populární britské elektro-popové trio Kosheen (doufejme, že zase neuváznou v dopravní zácpě jako minule), miláček českého publika Chris Corner nebo čeští Sunshine, Tata Bojs, Ohm Square, Khoiba, Skyline. „V areálu vyrostou dvě velká koncertní pódia a jeden stan pro příznivce taneční hudby, festival nabídne také řadu doprovodných aktivit, které k pořádání festivalů takového formátu standardně patří,“ uvedl za pořádající agenturu Planet Festival s.r.o. David Urban, který stojí za organizací festivalů v Táboře od samého počátku.

Vstupenky se prodávají od 10. dubna a v předprodeji stojí 690,- Kč. Line- up se ještě bude postupně doplňovat.


Seznam potvrzených interpretů:

100°C
Anyway
Babe LN
Bad Religion (USA)
Beatsteaks (D)
Bowwave
Deverova Chyba
Ed Rush (UK)
Front 242 (B)
Ghonzales
Charlie Straight
Chiki Liki Tu-a
I am X
Katcha
Khoiba
Kill the Dandies
Kosheen (UK)
Landmine Spring
Late Night Venture (DK)
Lavagance
Le Pneumatiq
Magnetik
Nana Zorin
Nemo (UK)
Ohm Square
Please the Trees
Roe Deer
Scissorhands
Shy FX (UK)
Skyline
Southpaw
Suffer
Sunflower Caravan
Sunshine
Tata Bojs
The Chancers
The Prostitutes
U Prag
UDG
Utopium (FR)
Warren Suicide (D)
Zion Train (UK)



Petra Kloidová

Žádné komentáře: