pátek 25. dubna 2008

Pelhřimov – město rekordů

Každoročně druhý víkend v červnu probíhá v Pelhřimově setkání lidí, kteří ve svých oborech představují špičku nejen v ČR. Jedná se o setkání rekordmanů s příznivci netradiční zábavy.
Festival „Pelhřimov – Město rekordů“ je akce, při níž vznikají desítky výkonů ukládaných do databanky rekordů a následně uváděných v České knize rekordů, popř. v českých dotacích knihy Guinessovy světové rekordy. Tato akce je zdrojem neobvyklých situací, postřehů a námětů celoročně využívaných rektory nejrůznějších médií.

Pelhřimovské náměstí v době konání festivalu každoročně navštíví cca 15 000 lidí, pro které bývá kromě rekordních pokusů a rekordmanských exhibic připraven bohatý kulturní program a nepřeberné množství zábavy.

Letos se koná 18. ročník mezinárodního festivalu rekordů a kuriozit Pelhřimov – 13.- 14. června 2008. K vidění zde bude např. skok z největší výšky na jednokolce, shyby na malíčku, nejrychlejší kliky, Španěl s fenomenální pamětí, jedlík XXXL, fotbaloví ekvilibristé, pokus o nejrychleji vyrobený svetr od ostříhání ovce až po přišití knoflíků, rychlostní otevírání lahví vína Champagne useknutím hrdla šavlí (rekord 55 kusů za 60 vteřin) atd. K tomu všemu dobrá muzika, jídlo a pití.

Vstup je zdarma a proto neváhejte a přijeďte navštívit Největší festival rekordů a kuriozit v Evropě :o)

V Pelhřimově můžete taktéž během celého roku navštívit Muzeum rekordů a kuriozit. Nejmenší, největší, nejdelší, nejtěžší, nejrychlejší, nejvytrvalejší…to vše jsou přívlastky, s nimiž se v expozici tohoto muzea setkáte na každém kroku.

V pěti nově zrekonstruovaných patrech pelhřimovské Dolní brány se podařilo nashromáždit unikátní exponáty, které se jinde ve světě nevyskytují. Muzeum bylo otevřeno 1. července 1994 jako jediné zařízení svého druhu ve střední Evropě.

Hana Hrušková

Žádné komentáře: