neděle 18. května 2008

Akce u Barona

Každý, kdo se někdy pokoušel pořádat hudební akci na malém městě, anebo ve městě větším, leč s kapelami nepostihujícími široký střed posluchačstva, ví, jak je toto obtížné. Proto vždy s nadšením přijímám nabídku zúčastnit se něčeho podobného.

Na malém městečku jménem Želetava, tam co se vyrábí ty sýry, se v sobotu 17. května v místním baru „U Barona“ sešlo pár kapel a DJs. Za poměrně směšnou částku, kterou každý rád zaplatil, se mohl nechat velice dobře bavit do ranních hodin. Již tradičně vystoupila kapela „Projekt Lajka“, která svým jedinečným instrumentálním obsazením a zpěvačkou hrající zároveň na příčnou flétnu, předvedla již tradičně vynikající výkon a nenechala žádného z posluchačů v klidu. Alternativně punková kapela „Ikarův pád“ připravila nenuceně obecenstvo na hudbu tvrdšího žánru.

Hudbou tvrdšího žánru nemyslím nikoho jiného, než „Die Blaue Trottel Parade“. Označit tuto rakousko-českou kapelu jako kapelu, hrající tvrdou hudbu, by nebylo zrovna přesné. Oni jako by přirozeně prostupují širokým spektrem hudebních žánrů. Někomu by se mohlo zdát trochu přehnané jejich modré zbarvení a doprovodné efekty, ale na druhou stranu to vše k nim již neodmyslitelně patří a v jejich vystoupení se kloubí hudební produkce s téměř hereckými výkony.

Do rána bavil osazenstvo se svými drumy DJ Miris a ostatní.

Jiří Řezáč

Žádné komentáře: