neděle 18. května 2008

Netradičně z cizího časopisu

Ne všichni to vědí, ale jsem jednou z vedoucích malého oddílu. Trochu vycházíme ze skautingu, trochu odjinud a trochu od sebe, ale máme takovou úroveň, že vydáváme i vlastní časopis Howgh. Jednou jsem do něj napsala článek o opravdu netradiční kulturní akci, tak vás s ním (článkem) i s ní (akcí) chci seznámit. Doufám, že vás aspoň trochu pobaví tak, jako pobavil nás.

Lyžování bez sněhu

Dnes se náš redaktor zúčastnil představení nové hvězdy ve sportu. Podle patentu č. 1108 se jedná o zařízení, která se používají pro lyžování na trávě, věc podobná prknu. Na začátku proběhlo slavnostní první křtění grassboardů na jméno Malá grassboardistky Lucáka a jméno Nicka grassboardistky Hrdošky. Jméno Nicka bylo zapůjčeno od osmáka, který jméno získal od zesnulého slona. Malá je pravděpodobně podle velikosti.

Při projevu před samotným křtěním jsme se dozvěděli pár věcí o historii. Na počátku revoluce v lyžování stojí nevinná hra Družstva na lyžích od Jajdy, proběhlo ale malé vylepšení. Při hře se většina družstev přivazovala k prknům, ale vynálezkyně a samotné sportovkyně Lucák a Hrdoška se uchýlily k držení provázků připevněných ke grassboardu, protože podle slov tvůrkyň je složité se odvazovat a přivazovat při každé obtíži.

Po křtu následovaly velice obtížné zkoušky – Černá skála, Betonová hora, pod kterou je velice obávaná propast Dvou mrtvých spadlých todlenc grassboardistů, a třetí zkouška byla volitelná, Hrdoška si vybrala Sjezd smrti a Lucák Skok smrti. Při překonávání Černé skály se Hrdoška překvapivě přiznala k tomu, že ručí za hypotéku Půlky bytem. Náš redaktor nám zprostředkoval i poslední slova před smrtí: při Betonové hoře se Hrdoška rozloučila se světem prostým „Sbohem“ a Lucák poukázal na to, že „Je to hloubka“.

Ještě před poslední zkouškou zdatné sportovkyně prozradily, jak se připravují:

Hrdoška: „Je nutné připravit Hanku, že její železný oř je přímo v dráze.“

Lucák: „Musíme se připravit, že vedle Skoku smrti je Strašlivá bažina.“

Sjezd smrti byl na začátku poznamenán tragickou událostí, kdy Hrdoška rozšlápla neopatrného šneka. A před Skokem se Lucák přiznala, že se bojí nížek.

Po úspěšném složení všech zkoušek, se děvčata cítila celkem dobře, ale trochu se jim klepala kolena.

Na závěr se Hrdoška odhodlala půjčit Nicku do rukou amatéra a ubohý grassboard byl opravitelně poničen.

Naše redakce se odhodlává k podpoře úmyslu Lucáka a Hrdošky, které se pokusí prosadit grassboard na Olympijské hry. Podle Lucáka je k tomu zapotřebí zkoušet, zkoušet, zkoušet, zkoušet, zkoušet a učit se, učit se, učit se, učit se, učit se; Hrdoška je toho názoru, že budě stačit to někomu ukázat a ten bude nadšen. Doufejme, že se toto úsilí setká s úspěchem. Přejme poslednímu, ryze českému sportu hodně štěstí a zářnou budoucnost.

Článek zapůjčen redakci Howghu od redakce Sport deníku Lesní záře.

Sponzorovaná reklama

Máte také skvělý vynález a bojíte se posměchu? Přijďte do Patentního úřadu v Torontu a přidejte se ke skvělým vynálezům, jako je čištění vody pomocí propisky a projímadla. Těší se na vás velevážený šerif Tom Sanders.

Patentní úřad, Šerifárna 1, Toronto, LXL 5783

Veronika Nováková

Žádné komentáře: