pondělí 12. května 2008

DOTKNI SE PÍSKU

Jako každoročně od roku 1993, tak i letos, jsou v Písku pořádány městské slavnosti pod názvem Dotkni se Písku. Program bude zahájen už v pátek 13. června odpoledne a bude probíhat až do nočních hodin druhého dne.

Akce budou po celém Písku (na Velkém náměstí, na Alšově a na Floriánském náměstí, v Palackého sadech, v zrekonstruované sladovně a pod hradbami). Pořadatelé se prostřednictvím Dotkni se Písku rozhodli pomoci dobré věci. Svou nadaci Asante Kenya na podporu afrických dětí s těžkými životními osudy přijede představit moderátorka Lejla Abbasová. Jedna koruna z každé prodané vstupenky, půjde právě na konto nadace Asante.Vstupné na oba dva dny činí 50 Kč v předprodeji, na místě pak 80 Kč. Děti do 10 let mají vstupné zdarma.

Bude zde k vidění (a k poslechu;-)) spousta kapel (Support Lesbiens, PSH, Hastrmani, v programu je dechovka, country a Ondřej Havelka a jeho Melody Makers atd.), divadelních představení (především pohádky pro děti), výstava automobilových veteránů, žonglérské workshopy a další historické ukázky. Během pátku a soboty se v Písku odehraje mnoho dalších přehlídek a představení. Vystoupí mažoretky, nebude chybět ani módní přehlídka, k vidění budou také divadelní a filmová představení pod širým nebem, výstavy, ukázky dobových řemesel, velké tržiště, představení kejklířů a všemožných umělců, sportovní turnaje.V sobotu ve 23 hodin vyvrcholí slavnosti ohňostrojem.

V Písku je i řada historických památek. Hrad, Mariánské morové sousoší, dům U Koulí (pobýval zde Fráňa Šrámek) a v neposlední řadě kamenný most (nejstarší ve střední Evropě).

Návštěvu těchto slavností, i památek, doporučuji. Zajisté se dobře pobavíte!

Více na http://www.dotknisepisku.cz .

lm. Lucie Mužíková

Žádné komentáře: