pondělí 12. května 2008

Jsme animovaní! Jsme slavní! Jmenujeme se Simpsonovi!

Simpsonovi se narodili před devatenácti lety. Jeden z tvůrců, Matt Groening, je tehdy vymyslel z nudy během 15 minut. Nechal se inspirovat vlastní potrhlou rodinou. Mattův otec se jmenoval Homer, matka Marge a jeho dvě mladší sestry Líza a Maggie. Jméno Bart pochází ze slova „brat“ (spratek). Vedlejší postavy Matt pojmenoval hlavně podle ulic v Portlandu, kde vyrůstal. První díl Simpsonů byl uveden 17. prosince 1989. Měl obrovský úspěch a dnes jsou Simpsonovi nejdéle vysílaným seriálem všech dob!

Bart Simpson

Přestože je Bartovi jen deset a půl roku a chodí teprve do 4. třídy, je postrachem celého Springfieldu. Mezi jeho nejoblíbenější kratochvíle patří obtěžování lidí po telefonu a zběsilá jízda na skateboardu. Bart ale ve skutečnosti není zlý. Stará se o svou sestru a kamarádí se s loosery jako je Milhouse Van Houten a Ralph Wiggum. Také toho v životě už hodně dokázal: během výletu do Evropy vypátral ilegální francouzskou vinici, odhalil kometu, která by bez jeho zásahu zničila Sprihgfield, účinkoval ve vlastní televizní show, dostal klauna Krustyho z vězení a objevil tříokou rybu.

Lisa Simpsonová

Lisa je na svůj věk až příliš chytrá. V osmi letech čtejako čtrnáctiletá a píše tak dobr eseje, že díky nim její rodina vyhrála výlet do Waschingtonu. Samozřejmě, že ze všeho nejraději má školu a svůj saxofon. Stala se malou miss Springfield. Navrhla mluvící panenku „Lisa – Lví srdce“. Nikdo si jí ale nekoupil, protože byla stejně přemoudřelá jako Lisa. je zapřísáhlá vegetariánka. Nejvíc by si (kromě světového míru) přála poníka.

Homer Jay Simpson

Z čeho se skládá život šestačtyřicetiletého Homera? Ze sezení před televizi nebo v hospodě U Vočka, pojídání koblih, staeků, čokolády či zmrzliny, pití piva, hraní bowlingu a nudné práce bezpečnostního inspektora v místní jaderné elektrárně. Homerův šéf pan Burns patří spolu s nábožensky založeným sousedem Flandersem ki lidem, které tenhle obtloustlý lenoch nesnáší. Za nejšťastnější moment svého života považuje Homer svatbu se svou středoškolskou láskou Marge Bouvierovou.

Margorie (Marge) Simpsonová

Ve 34 letech je Marge vzorná matka a manželka. Své děti i manžela velice miluje a je na ně pyšná. Kromě rodiny nedá dopustit na modrou barvu č. 56, kterou si odjakživa barví vlasy. Marge prošla řadou povolání. Dělala učitelku na základní škole, byla herečkou, prodavačkou preclíků, servírkou, policistkou a pracovala dokonce v jaderné elektrárně. I věrná Marge má svá tajemství. Jednou málem utekla s neznámým fešákem.

Margaret (Maggie) Simpsonová

Maggie není žádné obyčejné batole! Dokáže řídit auto, umí z kostek sestavit vzorec E=mc², a když na to přijde dovede i střílet. Postřelila pana Burnse, když jí chtěl vzít lízátko. Jediné, čeho se tohle roční mrně bojí, je zlomyslné dítě se širokým obočím.

Co jste o Simpsonových ještě nevěděli…

• Ve Spojených státech je 121 Springfieldů.

• Výroba jednoho dílu trvá od šesti do osmi měsíců.

• Nedaleko Las Vegas je replika domu Simpsonových. Postavila ho v roce 1997 firma Pepsi jako hlavní v jedné své soutěži. Dům vyhrála třiašedesátiletá dáma, která se rozhodla dům zpřístupnit ostatním milovníkům seriálu jako atrakci.

• Na jedné univerzitě v USA existuje speciální kurz, v němž se studenti zabývají výhradně slavnou žlutou rodinou.

• V amerických obchodech se prodávají „speciální Homerovy celozrnné koblihy se skořicí a s čokoládovými křupinkami Barta Simpsona“.

V úvodu každého dílu napíše Bart na školní tabuli nějakou hlášku. Tady jsou některé z nich:

• Výbušnina a škola se neslučují.

• Už nikdy nebudu rozprodávat školní majetek.

• Už nikdy nebudu řídit vlastní protipožární cvičení.

• Už nikdy nebudu své kamarády učit létat.

• Už nikdy nebudu zahrabávat spolužáka do země.

Homer: A tys nevěřila, že něco vydělám. Našel jsem dolar, když jsem čekal na autobus.

Marge: Zatímco jsi vydělal ten dolar, přišel jsi o čtyřicet dolarů, protože jsi nebyl v práci. volaliá a říkal, že jestli se zítra neobjevíš, nemusíš chodit v pondělí.

Homer: Jupííí! Dlouhej víkend!

Hana Hrušková

Žádné komentáře: